image

פויקה צמחוני גריסים - מתכונים לפויקה

סיר פויקה 2 ( 5-6 סועדים):

 

פויקה צמחוני גריסים - מתכונים לפויקה
חומוס
גריסי פנינה
חיטה
שעועית יבשה
מוצרים אלו ניתן לערבב כתערובת ולשים בערך קילו.
ארבעה תפוחי אדמה
3 בצלים חתוכים
שלושה גזרים
חצי ראש שום קלוף
תבלינים: כף מלח, חצי כף כורכום, כף פפריקה מתוקה, כף פלפל שחור צרור פטרוזיליה
נוזלים: מים ושמן זית.
איך מכינים:
יש לקלף ולשטוף את כל הירקות בתבשיל. את הירקות הקשים אפשר לחתוך לפרוסות של 3 ס"מ ואת הירקות הרכים יותר לפרוסות עבות יותר.
יש להשרות את כל הקטניות במשך הלילה במים. את סיר הפויקה מחממים ומטגנים את הבצל בשמן.
על הבצל יש להוסיף את הקטניות, את הגזר, תפוחי האדמה ושיני השום. אחרי הוספת הנוזלים מוסיפים את התבלינים לתוך התבשיל. את התבשיל צריך לכסות בנוזלים (כמעט עד הסוף). לאחר מכן סוגרים את הסיר, מביאים את התבשיל לרתיחה (בעבוע חזק) ומניחים את הסיר על גחלים לוהטות לבישול איטי (עוד שעה עד שעה ורבע)
בתיאבון!!

 


Return



  תגובות גולשים